2019. júl 08.

Bőrápolás esküvő előtt

írta: Green Wedding Shoes
Bőrápolás esküvő előtt

Mi nők hajlamosak vagyunk (nyilván bokros teendőink miatt) utolsó pillanatra hagyni fontos dolgokat. Nos, ezt az esküvő előtti bőrápolással nem érdemes megtenni, hiszen elhanyagolt bőrünk az összes fotón visszaköszönhet ránk.

Képtalálat a következőre: „clean your face”

Minél hamarabb kezdesz neki arcod és külsőd regenerálásának, szépítésének annál nagyobb az esélye, hogy az esküvőre valóban olyan külsővel érkezel, ahogy azt mindig is megálmodtad.

Amit kötelező megtenned:

Minimálisan hat hónappal az esküvő előtt érdemes elkezdeni arcbőröd megújítását. Gyönyörű és egészséges lesz bőröd, ha sokat iszol, hidratáltan tartod magad és rendszeresen edzed tested, egészséges ételeket eszel. Tisztítsd és hidratáld, használj nappalra fényvédő krémeket és éjszakára gazdag hatóanyag tartalmú krémet, alkalmanként pakolást is tegyél fel, bőrradír alkalmazásával együtt.

Képtalálat a következőre: „clean your face”

Száraz bőr

Annak érdekében, hogy száraz, viszkető bőrödet kordában tudd tartani, felejtsd el durva szappanokat, vagy a habfürdőt. A túl forró víz és a kemikáliák tovább száríthatják bőrödet, ezért használj langyosabb vizet és használj gazdagon krémes hidratálót. Ha kezed és lábad is szárazabb kend be őket éjszakára extra hidratáló krémmel, majd húzz rájuk pamutkesztyűt és zoknit is. Ha ezeket a tippeket betartod máris lágyabbnak, rugalmasabbnak fogod érezni bőrödet.

Zsíros bőr

Hogy a bőröd ne úgy nézzen ki, mint egy olajos hordó, használj antibakteriális tisztítószereket, pórusösszehúzó, feszesítő maszkot. Ha úgy tervezed, hogy vállnélküli ruhát fogsz viselni, kiemelten figyelj arra, hogy hátad és vállad tiszta és ápolt legyen.

Egyéb szörnyűségek

Legjobb védelem a pattanások ellen a bőr napi, rutinszerű ápolása és például a stressz kezelés. Folytass stressz oldó tevékenységeket, mint a jóga, lubickolás a kádban, beszélgetés a barátokkal. Azonban, ha mindezek ellenére mégis előjönne, egy szörnyű dudor használj szalicilsav alapú krémet, gőzöld ki arcodat, majd használj bőrradírt.

Ha mégsem tudnád eltüntetni, akkor se ess kétségbe, hiszen egy ügyes sminkes keze még csodákat tud művelni.

 

Szólj hozzá

szervezés torta vidám szertartás esküvői dekoráció vendégkönyv esküvői torta cupcake esküvőicsokor tortaceremónia menyasszonyitorta hasznos esküvői tippek esküvő2019 DIYesküvő esküvői cípő