2018. jún 04.

Lángost Mindenkinek!

írta: Green Wedding Shoes
Lángost Mindenkinek!

Gondoltál már arra, hogy egy olyan egyszerű ötlettel dobd fel esküvői fogadásodat, tedd emlékezetessé a vacsorát, ami bárki számára kézenfekvő lehet, mégis csak neked jutott eszedbe?

langos.jpg

 Nem csak a strandszezon közeledik, amikor bikinire vetkőzve pihenhetsz a tó partján, hanem vele együtt a lángos sütés szezonja is, hiszen a nyár és a strand elképzelhetetlen e valódi Hungarikum nélkül.

Ez az ősi magyar ételnek számító finomság a török hódoltság alatt honosodott meg hazánkban és alapját a jellegzetesen török étel, azaz a pita adta. Ez a vált a magyar nemzeti gasztronómia egyik alapvető részévé, lángos, vagy ahogy egyes területeken, régiótól függően nevezik: langalló, kemencés lángos, lángos kenyér vagy töki pompos néven. Története egészen a XIV-ik századig nyúlik vissza, amikor még nem volt mindennapos a kenyérsütés és a maradék tésztából sütött lángos kitartott egészen a következő sütésig. Az eredeti kenyérlángos 22-25 cm átmérőjű, kissé  egyenlőtlen vastagságú (1-1,5 cm), többé­-kevésbé kerek formájú, 250-300 g tömegű,  sárgásbarna színűre sütött termék, illata, íze, mint a  friss kenyéré. Állaga kívül ropogós, belse­je puha. A lángos és a langalló közt talán azt a különbséget lehet tenni, hogy a langalló a kemencébe, parázson sütött tészta, míg a lángos a forró olajban készített változat.

 

Akár a csokiknak, így a lángos ízesítésének sincs se szeri se száma. Ehetünk sajtosat, tejfölöset, fokhagymásat, simát, burgonyásat, kolbászosat, gombásat, húsosat, juhtúrósat, lecsósat, lekvárosat, velővel töltöttet, brindzásat (kecske- és juhtejből előállított sajt) is.

Ha megtudod oldani, hogy vendégeid kulturáltan tudják elfogyasztani ezt a finom ételt ne hagyd ki, hiszen nehezen tudjuk elképelni, hogy ne csillanna fel a szemük a kirendelt sütöde láttán. 

Ha azt szeretnétek, hogy a tortátok káprázatos legyen, akkor kérjetek ajánlatot most az info@tortaceremonia.hu címen. 

Kövessetek itt: 

Facebook: https://www.facebook.com/tortaceremonia/

Instagram: https://www.instagram.com/tortaceremonia/

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/tortaceremonia-cake-mapping-829895152/

Szólj hozzá

esküvő virág vidám esküvői dekoráció vendégkönyv esküvőitorta esküvőicsokor esküvő2018 tortaceremónia menyasszonyitorta hogyan szervezz esküvőt DIYesküvő egyediesküvő esküvői díszlet esküvői cípő