2023. jan 16.

Díszes gomblyukak esküvőre

írta: Green Wedding Shoes
Díszes gomblyukak esküvőre

Van ahol a hagyomány része, máshol csak egyszerűen a szépérzék miatt díszítik a férfiak virággal esküvői ruhájukat.  Napjainkban ismét reneszánszát élik a gomblyukba tűzhető virágok, díszek.

Beautiful Bespoke Wedding Buttonholes. Made From Dried Flowers - Etsy UK

A gomblyukak díszítésének hagyománya az ókori Görögországból származik, ahol a férfiak egy kis csokrot viseltek illatos gyógynövényekből közel a szívükhöz, mely a hagyomány szerint megvédte őket a gonosz szellemektől. A babona szerint ezek a gonosz szellemek a menyasszony ellen fordíthatják a vőlegényt, aki megtagadhatja szerelmüket.

Dried Flower Buttonholes - Mary Elizabeth Flowers

Ez a hagyomány azután egészen Angliába utazott, ahol a középkorban a mellen viselt csokor a szeretetet és elkötelezettséget jelezte. Amíg 10 évvel ezelőtt elég volt egy egyszerű rózsa vagy szegfű, már ezeket lecserélték különböző egzotikus virágokra, mint liliom vagy orchidea. Azonban aki ebben is meg szeretné adni a módját készíthet vagy készíttethet gyöngyből és apró virágokból fűzött csokrot.

Wedding Ceremony | Why choose a wedding celebrant? - Treseren

Természetesen itt is lehet fokozni a hatást: kisgyerekeknek legofigurákat lehet beleépíteni, kislányoknak lehet szalaggal körbedíszített gyöngyös megoldás is. Ha pedig a költségcsökkentés a cél vásároljatok egyszerű művirágot, és gondoljatok arra, hogy ez örökké megmarad, együtt ezzel a különleges nappal az emlékezetetekben.

Button Holes - Etsy UK

Spring Wedding Buttonholes: Yellow Butterfly Ranunculus, Frittilaria and Myosotis

buttonholes-and-corsages-08.jpg

Képek forrása: Pinterest

Kövess itt is: https://www.facebook.com/eskuvom 

itt: https://www.facebook.com/fenomenamagazin/

és itt is: https://www.instagram.com/greenweddingshoes_2010/

Szólj hozzá

szertartás lánybúcsú esküvői dekoráció vendégkönyv virágdísz DIY greenweddingshoes esküvőicikk hasznos esküvői tippek DIYesküvő egyediesküvő esküvői díszlet esküvői cípő esküvőietikett Fűrész Zsolt legjobb esküvőifotós www.kepekben.hu esküvő2023