2022. nov 21.

Csipkecsodás álomruhák

írta: Green Wedding Shoes
Csipkecsodás álomruhák

Sokáig egy csipkeruhát csak bohó esküvőn tartottak elfogadhatónak a menyasszony számára, de aki megnézi, majd az alábbi képeket látni fogja, hogy egy ez a különleges textília méltán megállja önmagában is a helyét ezen a fontos napon.

70 Swoon Worthy Modern Lace Wedding Dresses - Weddingomania 

A csipke apró mintás tesztilia, melynek két alapvető fajtája van: az egyik az Itáliából elterjedt varrott csipke illetve a másik a vert változat. A minta mindkét esetben a textil készítése közben jön létre. Légies könnyedsége miatt már az Árpád-kori nagyasszonyok is szívesen használták ruháik díszítésére. A készítés során különféle minták alakulhatnak ki az ügyes kezű készítő kezei között. Amióta királyi esküvőn Kate Middleton lenyűgöző ruháját is pazar csipkeborítás díszítette, azóta természetesen ismét reneszánszát éli ez az anyag.

Kate Middleton Grace Kelly Dress

6cade9bfd91154fd586fbc7ab0169093.jpg

Romantic A-line Wedding Dresses With Long Sleeves Lace Bridal Gowns WD –  BohoProm

Egy szépen elkészített csipkeruha akár a kis fekete, örök és bármikor felvehető lehet, akár más alkalmakkor. Természetesen nem csak Kate szerette ezt a csodálatos textíliát, hiszen már Grace Kelly legendás csipkével díszített ruháját is három tucat varrónő készítette, díszítette hat hétig. Elegáns és finom megjelenést ad viselőjének a csipke, de nem kötelező csak klasszikusan hosszú ruhában gondolkodni, hiszen léteznek már modern rövid változatok is.

Gelinlik, Dreses,Bridal (@gelin__dunyasi) • Instagram photos and videos |  Ball gowns, Dresses, Bridal

The 18 Best Lace Wedding Dresses We Love in 2022 | by Brides

Fotók forrása: Pinterest

Kövess itt is: https://www.facebook.com/eskuvom 

itt: https://www.facebook.com/fenomenamagazin/

és itt is: https://www.instagram.com/greenweddingshoes_2010/

Szólj hozzá

szervezés gyűrű esküvői dekoráció vendégkönyv esküvői torta virágdísz zöld esküvő greenweddingshoes hasznos esküvői tippek hogyan szervezz esküvőt esküvői díszlet Fűrész Zsolt legjobb esküvőifotós Esküvő2022 esküvő2023