2018. ápr 23.

Kelet és nyugat együtt, Elie Saab –ES

írta: Green Wedding Shoes
Kelet és nyugat együtt, Elie Saab –ES

Elie Saab, azaz ahogy leginkább említik ES, libanoni származású tervező, aki az egykori menyasszonyi ruha tervezőből, napjainkra már, mint a hírességek öltöztetője és tervezője vált ismerté.

 

elie.jpg

 

Az 1964-ben született tervező Bejrút egyik külvárosában nőtt fel. A fiatal Saab autodidakta módon kezdett foglalkozni a varrással 9 éves korában. Mintákat vágott ki az újságból, felhasználta édesanyja csipkéit és húgát használta modellnek főként. 18 évesen indította útjára saját divatmárkáját, kezdetben 15 alkalmazottal dolgozva. Kezdetben menyasszonyi couture ruhákat készített gazdag szövet használattal, csipkehímzéssel, és gyöngyökkel, kristályokkal dolgozott főként. Ahogy hírneve nőttön-nőtt a bejrúti nők körében, hamarosan a nagyvilági nők is igényt tartottak munkáira. 1981-ben Párizsba költözött, hogy tanulmányozza a divatot, de végül visszatért Libanonba, és megnyitotta saját műhelyét.

1997-ben Saab volt az első nem olasz designer, aki tagja lett az olasz Camera Nazionale della Moda-nak. Saab 1997-ben mutatta be első kollekcióját Libanonon kívül, mégpedig Rómában. 1998-ben dobta piacra ready-to-wear ruháit Milánóban, és ugyanebben az évben tartott egy divatbemutatót Monacóban, amelyen részt vett Stéphanie monacói hercegnő is.

1999-ben, a Rania Jordánia királynője is Elie Saab ruháját viselte a koronázáson. A siker nemzetközi vizekre vitte, amikor az Oscar-díjas Halle Berry is az ő kreációjában jelent meg 2002-ben. Berry egy bordó Saab, ruhát viselt, amikor elnyerte a Legjobb színésznő díját. Első haute couture kollekcióját 2003-ban mutatta be Párizsban, majd jött az első ready-to-wear kollekció, és azóta is állandó szereplője a francia kifutóknak.

2010-ben, Saab 102 nemzetközi hírességet öltöztetett fel kulcsfontosságú globális eseményeken, de tervezett már ruhát Beatrice York-i hercegnő, Victoria svéd koronahercegnő, Christina Aguilera, Beyoncé, Catherine Zeta-Jones, Angelina Jolie számára is. 

Elie Saab stílusa egyedi fúziója keleti és nyugati kultúrának. A használt nemes anyagok, mint a taft, organza, nemes és szatén könnyű szövetekkel párosítva a mesés keletet hozzák el nyugati formába öntve, a menyasszonyok titkos álmait valósággá változtatva.

 

www.tortaceremonia.hu

Kövessetek itt: 

Facebook: https://www.facebook.com/tortaceremonia/

Instagram: https://www.instagram.com/tortaceremonia/

Linkedln: https://www.linkedin.com/in/tortaceremonia-cake-mapping-829895152/

Szólj hozzá

esküvő vidám esküvői dekoráció vendégkönyv esküvői torta virágdísz Elie Saab esküvőitorta esküvő2018 menyasszonyitorta hasznos esküvői tippek hogyan szervezz esküvőt egyediesküvő