2021. nov 22.

Boldog házasság ígérete- Something Blue

írta: Green Wedding Shoes
Boldog házasság ígérete- Something Blue

Korábban már írtunk a Something Blue szokásról, itt az ideje, hogy bemutassunk még további darabokat, melyek garantáltan elnyerik a viktoriánus hagyományokat kedvelő menyasszonyok szimpátiáját.

 Something Old, Something New, Something Borrowed, and Something Blue... The  Studio by Leah Marie %

“Something old, something new,

Something borrowed, something blue,

And a silver sixpence in her shoe.”

 The Origin of Something Old, New, Borrowed, and Blue for Brides

Mindenki ismeri a mondókát, és még mi magyar lányok is bőszen keresgéljük az esküvő szervezésekor a remélt boldogsághoz szükséges kellékeket, hiszen minden sora azokról a tárgyakról szól, mely szerint a menyasszonynak boldog lesz a házassága, ha azokat beszerzi.

The Origin of Something Old, New, Borrowed, and Blue for Brides

"Valami régi" jelképezi a folytonosságot, a menyasszony családját és a múltat. "Something new" means optimism and hope for the bride's new life ahead. "Valami új": az optimizmus és remény a menyasszony új élete előtt. "Something borrowed" is usually an item from a happily married friend or family member, whose good fortune in marriage is supposed to carry over to the new bride. "Valami kölcsönvett" olyan dolog, amit valamelyik barátodtól kapsz, ami átviszi a jó szerencsét új családodba. A színes elem: a kék évszázadok óta része az esküvői öltözéknek. Az ókori Rómában, a menyasszony által viselt kék szimbolizálja a szeretetet, szerénységet, és a hűséget. A vers utolsó szereplő a hat pennys, pedig jólétet és pénzügyi biztonságot remél.

image_1.jpg

Mivel nálunk viszonylag kevés van ebből a pénzérméből közhasználatban így próbáljuk meg egy igazán különleges kék darabbal meghozni a remélt boldogságot.

 

Fotó: Pinterest

Kövess itt is: https://www.facebook.com/eskuvom

Szólj hozzá