2021. ápr 12.

-Né, vagy nem -né? Ez itt a kérdés?

írta: Green Wedding Shoes
-Né, vagy nem -né? Ez itt a kérdés?

És Te követed a hagyományokat?

 nevtelen_1.jpg

Hagyományosan az esküvői szertartás után a nő felveszi a férj nevét és egy –né toldalékkal éli le életét anélkül, hogy bárki is tudná valójában mi is a keresztneve. Te is erre a sorsra vágysz vagy modern nőként a saját nevedet akarod viselni?

 47 Fun and Unique Wedding Table Name Ideas - hitched.co.uk

Napjainkra ez a tradíció kihalófélben van, és sokan megtartják eredeti nevüket, teret engedve a családi státuszukat nem ismerő férfiak fantáziájának. Egyes nők meg akarják tartani identitásukat, mások karrierjük miatt tartják meg leánykori nevüket.

Közelmúltban végzett kutatások szerint a nők 30%-a dönt leánykori nevük megtartása mellett, ami 5%-os növekedést mutat az elmúlt évekhez képest.

58 Mr. & Mrs. ideas | wedding, mrs shirt, groom shirts

Azonban emellett megfigyelhető egy másik erősödő vonal, melyben a nők vagy mindkét nevüket használják (férfié ás a leánykori) vagy a férfivezetéknevét felvéve keresztnevüket adják a frigyhez.

Legritkább esetben az is előfordul, hogy megtörve a hagyományokat a férj veszi fel a feleség vezetéknevét, de ez kevésbé számottevő.

 

Azonban szerencsés, ha a feleség felveszi legalább az xy-né előtagot, hiszen ezzel megkönnyíti a további felesleges magyarázkodásokat, és frivol megjegyzéseket.

 Neked mi a véleményed? 

 

 

Szólj hozzá

szervezés torta lánybúcsú virágdísz zöld esküvő kívánságfa DIY greenweddingshoes tortaceremónia esküvőicikk DIYesküvő egyediesküvő tortaceremonia www.kepekben.hu