2018. júl 30.

Coach az esküvőn

írta: Green Wedding Shoes
Coach az esküvőn

A coaching ma már egy olyan mindennapos kifejezés és jelenség, hogy még az esküvők világába is sikerült beépülnie. De mit is jelent pontosan és miért van rájuk egyre nagyobb szükségünk?

weddingjustm.jpg

A coaching fogalma a sport világából került át a mindennapi használatba és leginkább azt jelöli, hogy egy vezető/edző gyakorlatok és speciális beszélgetések alkalmával hogyan segít megoldani egy problémát, helyzetet. Napjainkban nem csak a sport és az üzleti életben dolgoznak coachok, de segíthetnek nekünk társkeresésben, munkahelyváltásnál, fogyókúrában, karriertervezésben és rengeteg egyéb probléma esetén. És az élelmes coachok rájöttek, hogy ezt a módszert akár ez esküvők szervezésénél is lehet alkalmazni. A coach tükröt tart a közös munka során, azáltal, hogy fejleszti az önismeretét és többféle oldalról világítja meg kliense számára az adott problémát. Mivel érzelmileg nem vonódik be (barátokhoz, családtagokhoz hasonlóan), ezért új perspektívákat tud kínálni. A közös munka során a coach és a kliens találkoznak, megbeszélik a problémákat, majd kidolgozzák annak a módját, ahogy a kliens megpróbálja megoldani az adott helyzetet. Megtervezik a célhoz vezető utat, majd az ügyfél elindul a kiszabott úton, melynek eredményeiről folyamatosan beszámol mentorának.

Esküvői coach alkalmazása során a coach maximálisan figyelembe veszi menyasszony és a vőlegény érdekeit is.  

Csak azért, mert a vőlegénye nem törődik a szalvéták színével, nem jelenti azt, hogy nem érdekli az esküvő. Egy jó coach ezt megérti és segít megkönnyíteni a nyílt kommunikációt a két fél között, megakadályozza a felesleges konfliktusokat, így a pár élvezheti a tervezés és az esküvő minden pillanatát. Konfliktusok adódhatnak, ha két eltérő kultúra vagy vallás találkozik az esküvőn, de akár a költségvetés megtervezésénél is. Ilyen esetben segíthet egy külsős ember, aki érzelmileg teljesen kívülállóként tud segíteni a problémák átgondolásában rávezetve a párokat a helyes útra.  

 

További érdekes cikkeket találtok itt: www.tortaceremonia.hu

Kövessetek itt: 

Facebook: https://www.facebook.com/tortaceremonia/

Instagram: https://www.instagram.com/tortaceremonia/

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/tortaceremonia-cake-mapping-829895152/

 

Fotó: Fűrész Zsolt www.kepekben.hu

Szólj hozzá

vendégkönyv esküvői torta virágdísz esküvő2018 tortaceremónia menyasszonyitorta esküvőicikk hasznos esküvői tippek DIYesküvő egyediesküvő esküvői cípő