2019. jún 17.

Szabadtéri hangulatvarázslás- Handmade lampion

írta: Green Wedding Shoes
Szabadtéri hangulatvarázslás- Handmade lampion

Ha szabadtéri esküvőt terveztek tavasztól-őszig bátran díszítsetek lampionokkal, hiszen ezek az alkalmi világítóeszközök főként szabadtéri rendezvényeken használatosak. Elkészítésük egyszerű, többnyire hajtogatással történik. Mi most a legegyszerűbb, világítás nélküli változat elkészítését mutatjuk be.

diy ribbon wallpaper lanterns

Akik eddig csak a farsangi mulatságokon tudták elképzelni a lampiont, mint dekorációt, azok most nézhetnek egy nagyot, hiszen ezek a színes tárgyak önmagukban is hozzájárulhatnak egy kinti parti hangulatához.

Hozzávalók:

  • karikák, ez lehet bármilyen méretű
  • tartós, erős, jó minőségű papír
  • ragasztó
  • olló
  • szövet vagy szalag
  • zsinór

 

diy lanterns with wallpaper strips

diy lanterns with wallpaper strips

diy lanterns with wallpaper strips

Első lépésként vágjuk fel a papírt azonos szélességű és hosszúságú csíkokra, majd bujtassuk át a karikán úgy hogy szépen befedje azt, persze nem baj, ha egyik lap ráhagy egy kicsit másikra. Ezekhez a felvágott csíkokból készült hurkokhoz ragasszunk hozzá további hurkokat úgy, hogy lehetőleg több soros legyen a lampionunk. Minél nagyobbat szeretnénk, annál több sort vigyünk fel. A darabokat ragasszuk össze, majd az utolsó sornál fűzzünk bele szalagot vagy a vékonyra szabott anyagcsíkot és húzzuk össze a hurkákat. Végül fogjunk három egyenlő hosszúságú zsinórdarabot és egyenletesen elosztva rögzítsük azokat a karikán. Ha ez meg van, kössünk rá egy ügyes csomót (lehetőleg a közepénél), és ha a ragasztó is fixen tart, akkor már fel is akaszthatjuk a helyére.

 

http://ruffledblog.com/diy-wallpaper-lanterns/

Szólj hozzá

vidám szertartás lánybúcsú esküvői dekoráció vendégkönyv esküvői torta esküvőicsokor tortaceremónia hasznos esküvői tippek DIYesküvő esküvői cípő