2019. jún 11.

Esküvő a szülői háznál

írta: Green Wedding Shoes
Esküvő a szülői háznál

Szentimentális? Igen. Egyszerű? Nem. Nem mindig. Összegyűjtöttünk néhány dolgot, amire figyelned kell, ha a szülői háznál tervezitek az esküvőt. 

Intimate backyard reception outside

Ha olyan szerencsés vagy, hogy a szülői ház egy csodálatos tisztás közepén áll, vagy tóparti házban nőttél fel, netán egy felújított parasztház volt gyermekkorod színtere szinte semmi problémád nem lehet a helyszínnel. Azonban nem árt odafigyelni itt is a részletekre, hiszen a 150 fős násznép, 75 autó, 20 pincér, 15 asztal, és 1 boldog pár felboríthatja az egykori békés otthon egyensúlyát. A költségek is egy kicsit magasabb lesznek, hiszen a vendégfogadáshoz és vacsorához különböző kellékeket kell kölcsönözni, mint asztal, szék, evőeszközök stb., de talán mindent megér neked, hogy a számodra egyik legfontosabb helyen mondhasd ki a boldogító igent.

Outdoor wedding

Mégis a nagy boldogság és felhajtás közepette is figyelj arra, hogy legyen egy hely, egy szoba ahol egyedül lehetsz, ahol csak veled foglalkoznak. Ha úgy tervezed, hogy a hely belső és külső terét egyaránt igénybe veszitek érdemes beszerezni összecsukható székeket, elég helyet hagyni a vendégeknek a kényelemhez, a bevonuláshoz. A külső helyszínhez érdemes a gyepet átnézetni, a hibákat, foltokat kijavíttatni, a füvet lenyírni, a gyepet csúcsformába hozni. Hagyj magadnak elég időt ahhoz, hogy megszervezhess egy kitelepülős egyházi illetve polgári szertartást. Szükség esetén bérelj szállást távoli ismerőseidnek, hiszen nem szükséges, hogy a nagy nap előtt bárki „idegen” a családi házatokban lábatlankodjon. Mindig legyen B-terved: hanem akarsz sátrat bérelni, bérelj alternatív helyszínt.

Végezetül nem árt arra is figyelned, hogy másnapra szerződtess egy takarítóbrigádot, hiszen melyik szülőnek lesz kedve másnap a házat suvickolni, illetve a szomszédokkal is egyeztetni. A legjobb, ha őket is meghívod a buliba.

Szólj hozzá

szertartás lánybúcsú vendégkönyv esküvői torta esküvőitorta esküvőicsokor menyasszonyitorta hasznos esküvői tippek hogyan szervezz esküvőt esküvői díszlet esküvői cípő