2018. nov 26.

Figyelem az érzékenyekre

írta: Green Wedding Shoes
Figyelem az érzékenyekre

Bizonyára vannak olyan ismerőseid rokonaid, akik szenvednek valamilyen ételallergiától, cukorbetegek vagy éppen megszállott vegetáriánusok. Ebben az írásban ők kapnak egy kis figyelmet, illetve te tudsz majd kedveskedni nekik, ha elolvasod a következő sorokat.

 Képtalálat a következőre: „gluten free wedding cake”

 

Egy esküvő tervezése nagy kihívást jelent a menyasszony és a vőlegény számára, pláne ha a vendégseregbe ételallergiások, vegetáriánusok vagy cukorbetegek is kerülnek. De ez nem azt jelenti, hogy nem viheted sikerre a dolgot. Még a „hús szerelmeseit” is meglepheted egy-egy egyszerű és nagyszerű fogással, amiből rájönnek, hogy a vegetáriánus lét nem csak zöldségek és gyümölcsök evéséből áll.

A vegetarianizmusnak is több formája van: van, aki csak húst nem eszik, mások olyat, aminek arca van, és van, aki még nyomokban sem tűri el az állati eredetű termékeket.

Vegetáriánus vendégek esetén jó, ha van sok saláta, vegetáriánus bruschetta, zöldség tekercs, és pogácsa, sült zöldségek, mini-lepények. A lisztérzékenyek és cukorbetegek esetén már nehezebb a dolog, hiszen nem elég, ha csak tészta nélkül szervírozzák a levest, de maximális odafigyeléssel, külön edényekben kell készüljön az étel. A cukorbetegeknél pedig  az étrend összeállításakor az elsődleges követelmény a vércukor egyensúlyban tartásának az elősegítése, ehhez megfelelő fogások összeállítása.  

 Kapcsolódó kép

A legnehezebb dolog talán az esküvői torta. Ezt nagy valószínűséggel egyik csoport alanya sem kóstolja meg, így a legszerűbb megoldás előre süttetni speciális süteményt.

 

Nehéz ilyen esetben az esküvői menü összeállítása, és ha csak az illető nem hoz magának külön ételt nagyon oda kell figyelni minden egyes falatra, az elkészítésre, hiszen senkinek sem hiányzik egy baleset a nagy napon.

Szólj hozzá

esküvő lánybúcsú esküvői dekoráció vendégkönyv esküvői torta esküvő2018 tortaceremónia menyasszonyitorta esküvőicikk hogyan szervezz esküvőt