2018. nov 12.

Esküvői torta kiskáté

írta: Green Wedding Shoes
Esküvői torta kiskáté

A torta az esküvői vacsora fénypontja. Ennek a kulcsfontosságú süteménynek a kiválasztása és szervírozása tűnhet a legegyszerűbb feladatnak, mégis sokszor itt van a legtöbb lehetőség a balesetekre, baklövésekre.

221.jpg

Minden menyasszony rémálmának fő szereplője egy, a tortával elbotló pincér látványa, vagy az összecsúszó szintek és formák drámája. Ahhoz hogy a ti nagy napotokon ez ne fordulhasson elő, vegyétek figyelembe, hogy ilyenkor a gravitáció többszörös hatással van tortátokra. Készíttess olyan tortát, amelynek díszítésénél a készítő figyelembe veszi, hogy a meleg, a száradás vagy éppen a magassága miatt a torta megcsúszhat: keress egyszerű designt és ne most készíttess magadnak bonyolult mesevárat.

Képtalálat a következőre: „wedding cake fail”

Egy nyári esküvő desszertjeinek tervezésekor érdemes figyelembe venni, hogy ne nagyon készíttessünk vajkrémes vagy tejszínes darabokat, hiszen ezek az anyagok könnyen megolvadnak, hamar elengednek, de akár könnyen meg is romolhatnak, de ugyanígy ellenség lehet a túl alacsony hőmérséklet is. Figyelni kell arra, hogy ne tervezd túl a sütik mennyiségét, hiszen a vendégeid vacsoráznak, italoznak és nem biztos, hogy a gyerekeken kívül bárki szemet vetne az ínycsiklandozó sütikre. Kár lenne, ha a nem túl olcsó torták pocsékba mennének a remek vacsora miatt. A sütemény mindig a vacsora után kerül az asztalra, ezt is figyelembe kell venned a tervezésénél. Ha odafigyelsz ezekre az apró részletekre biztos, hogy nem kell amiatt aggódnod, hogy felesleges költségekkel terhelitek meg  a büdzsét.

Az így nyert pénzt inkább költsétek el a nászúton.

 

Szólj hozzá

esküvő lánybúcsú vendégkönyv esküvői torta tortaceremónia menyasszonyitorta hasznos esküvői tippek hogyan szervezz esküvőt esküvői díszlet