2018. okt 08.

Hogyan menedzseld az anyósodat

írta: Green Wedding Shoes
Hogyan menedzseld az anyósodat

A rossz időjárás a legnagyobb félelmed a nagy nappal kapcsolatban? Felejtsd el, hiszen a férjeddel együtt kapsz egy új családot is ‒ és igen, ott van a leendő anyós is, aki bármennyire is tündér legyen, hidd el, bele fog szólni az esküvőtök szervezésébe.

Adunk néhány tippet, hogyan kezeld ezt a szituációt.

  Képtalálat a következőre: „mother in law wedding”

Menyasszonyként én is azt hittem, a legnagyobb problémám a ruha kiválasztása, a várható időjárás vagy az illuminált vendégek kezelése lesz. Hát nem.

Amikor elkezdtük az esküvő megtervezését, rájöttem, mi a legfontosabb problémám valóban: az én leendő anyósom olyan szinten próbált beleszólni az esküvő szervezésébe, hogy a fal adta a másikat.

Nem aggódtam az esküvői beszállítók, szolgáltatók miatt. Mindannyian professzionálisak és megbízhatók voltak, soha nem merült fel semmilyen probléma velük kapcsolatban, remekül ment a lavírozás az időpontok, szolgáltatók között. Egy darabig ‒ amíg az anyósom ki nem találta, hogy fontosnak érzi, hogy szerepet vállaljon a döntéshozatalok minden lépésében.

 

Mi saját pénzből, szűkebb körű rendezvényt szerettünk volna, ő olyan nagy eseményre vágyott, ahová minden rokona eljöhet. De kilenc testvére van, és elképzeltem, hogy ha mindannyian szerepelnének rajta, mindegyikőjük házastársa, a gyermekeik és az unokái, a vendéglista a végtelenségig terebélyesedik. A férjem évek óta nem látta ezeket a rokonait, nem is beszélt velük, ezért mindegyikük meghívása túlzásnak tűnt ‒ ráadásul totális felrobbantaná az ésszerű és szerény költségvetésünket.

 

Természetesen felajánlotta, hogy hozzájárul egy bizonyos összeggel, hogy részben fedezze a költségeket, de a partnerem és én elutasítottuk, mert teljes mértékben mi akartuk fizetni a saját esküvőnkért ‒ így mindent magunk dönthetünk el.

Jegyespárként már korábban megbeszéltük egymással elképzeléseinket az esküvőnkkel kapcsolatban: egy kis és intim nem szertartást álmodtunk. Nem vágytunk rá, nem volt szükségünk nagy, mesés esküvőre ‒ csak azt akartuk, hogy hiteles legyen. Elképzeltük a szerelmünk egyszerű ünneplését, a legközelebbi családunk és barátaink körében.

Mivel az anyósom nagyon szeretett beleszólni mindenbe, így miután megmondtuk neki, hogy kis esküvőt tervezünk, utána nem osztottuk meg vele az összes esküvői részletet, hogy elkerüljük a túlzott beavatkozást és a döntéseink befolyásolását. De ez a törekvésünk hiábavalónak bizonyult, folyton kérdésekkel bombázott minket, a „Milyen lesz a ruhád?”-tól a „Lesz-e rajtad valami kék?”-ig.

Megsértődött, amikor az általa javasolt hagyományos százemeletes torta helyett egyszerűbb, de különlegesen dekoráltat (www.tortaceremonia.hu) választottunk, mely zseniálisan elmesélte történetünket, de nem kímélt akkor sem, amikor a helyszínnel kapcsolatban hezitáltunk leendő férjemmel.

 

Vannak olyan dolgok, amelyeket nem tudsz irányítani vagy megváltoztatni, mint például valaki viselkedése, ezért már az elején egyértelműen ki kell jelölni a határokat. Ne felejtsétek el: ez a TI NAGY napotok!

 

Szólj hozzá

szervezés torta vidám anyós szertartás vendégkönyv esküvői torta cupcake esküvőicikk hasznos esküvői tippek