2018. sze 10.

Kishírek a nagyvilágból, azaz esküvői érdekességek...

írta: Green Wedding Shoes
Kishírek a nagyvilágból, azaz esküvői érdekességek...

Lazításképpen összegyűjtöttünk néhány érdekességet az esküvőkkel kapcsolatban, szerte a világban. Ha már úgy érzed, nagyon megvisel a szervezés terhe, stresszes vagy, olvasd el és gondold át vajon tényleg annyira nehéz-e az életed?

Képtalálat a következőre: „facts about wedding”

  1. Az Egyesült Államokban, nincs törvény, vagy vallási parancs, ami kimondaná, hogy a menyasszonynak fel kell vennie a vőlegény vezetéknevét. Ugyanakkor az amerikaiak mintegy 70%-a egyetért azzal, hogy a menyasszonynak meg kell változtatni a vezetéknevét. 
  2. A penan nomádok, akik Borneon élnek azt állítják, hogy a nőknek egészen az esküvők napjáig nincsen lelkük.
  3. Az ókori Rómában a menyasszonyok gyógynövényeket gyűjtöttek össze csokorba, mint például a fokhagyma és a rozmaring. Ezek a növények szolgáltak modern menyasszonyi csokor előfutáraként.
  4. Mivel a fehér a gyász színe a keleti kultúrákban, a fehér menyasszonyi ruhák ritkák ott. 
  5. Las Vegas a legnépszerűbb esküvői célpont, ahol több mint 100.000 esküvőt tartanak egy évben, míg Hawaii-on „csak” évi 25.000-et.
  6. Az esküvői torta hagyományosan szimbóluma a jó szerencsének és a termékenységnek, és a római idők óta része az esküvői ünnepségeknek. Abban az időben még csak egy kis zsemle jelképezte.
  7. Nagy-Britanniában úgy tartják szerencsés, ha a menyasszony, hogy megcsókol egy kéményseprőt az esküvője napján, hiszen ő különleges hatáskörrel bír, és amikor tisztítja a kémény, elsöpri a gonosz szellemeket. 
  8. A beduin lányok gyakran már kilenc éves korukban elkezdik varrni ruhájukat és tizennégy-tizenöt éves koruk előtt befejezik, amikor is férjhez mennek
  9. Esküvői harangok fontos szimbólumai egy esküvőnek. Hagyományosan, azt hitték, hogy a démonok megrémülnek a zajoktól, ezért keltenek minél hangosabb zajt, ami eltereli őket.
  10. Egyiptomban, a nők megcsípik a menyasszonyt, hogy hozzon szerencsét annak, aki megcsípte őt.

 

 

Szólj hozzá

virág vendégkönyv esküvőicsokor tortaceremónia menyasszonyitorta esküvőicikk hogyan szervezz esküvőt egyediesküvő