2018. aug 21.

A menyasszonyi torta útja

írta: Green Wedding Shoes
A menyasszonyi torta útja

Az esküvőszervezés egyik legfontosabb kérdése, hogy milyen legyen az esküvői torta. Biztos, hogy az internetes keresgélés közben találkoztatok már „wedding fails” videókkal is. Gondoljuk csak át, milyen tényezők okozhatják a torta baleseteket!

Szerintünk a rossz stabilitás, a nem megfelelő behozatal és – a főleg Amerikában divatos szokás – összekenősdi okozhatják a szerencsétlenségéket. Ezek a tényezők akár külön-külön is, de együtt biztos a torta idő előtti pusztulását eredményezik. Nem is gondolnátok, hogy milyen nehéz egy több emeletes torta. Elképzelni is szörnyű, hogy a műanyag oszlopokra helyezett torta elemek egy oldal irányú erőhatástól kártyavárként omlanak össze. Hazánk cukrászai munkájuk során szerencsére nem sűrűn alkalmaznak műanyag oszlopokat, hidakat és tornyokat.  Véleményünk szerint az egymás iránti tisztelet és szeretet miatt nem fordul elő a magyar lakodalmakon az sem, hogy a tortát egymás arcába keni a pár. De még szólnunk kell a torta behozatal kockázatairól.

Képtalálat a következőre: „tortaceremónia”

Tapasztalatból tudjuk, hogy a tortaceremónia megtervezése során számos tényezőt figyelembe kell vennünk. Fel kell készülni például a küszöbre, a csúszós járólapra, a kisebb szintkülönbségekre, a padlón átvezetett elektromos kábelekre. Fontos a ceremóniamester vagy vőfély szerepe is abban, hogy koordinálja a torta behozatalt, figyelve a vendégekre. A torta útja az elkészítéstől, a díszítésen, a szállításon és a tároláson át a behozatalig igen nagy körültekintést igényel.

Ha a Tortaceremónia csapatát választjátok a tortafelvágási ceremónia lebonyolítására, akkor biztosak lehettek benne, hogy az esküvői tortátok biztonságban lesz és egy érzelmekre ható látványban lesz részetek a násznéppel együtt. 

 

 

További érdekes cikkeket találtok itt: www.tortaceremonia.hu

Kövessetek itt: 

Facebook: https://www.facebook.com/tortaceremonia/

Instagram: https://www.instagram.com/tortaceremonia/

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/tortaceremonia-cake-mapping-829895152/

Szólj hozzá

esküvő vendégkönyv esküvői torta cupcake esküvőitorta esküvőicsokor tortaceremónia hasznos esküvői tippek hogyan szervezz esküvőt DIYesküvő esküvői díszlet esküvői cípő