2018. aug 13.

Házasság és szerelem titkai

írta: Green Wedding Shoes
Házasság és szerelem titkai

Gondoltad volna, hogy a munkahely, gyerekek, tv, internet és a családtagok eltérő hobbijai, az otthoni és a családi kötelezettségek miatt egy átlagos házaspár mindössze négy percet tölt el kettesben egy nap?

Képtalálat a következőre: „marry me”

Ha nem is az brit kutatók tollából származnak az alábbi érdekességek azért mindenképpen érdemes elolvasni és megfontolni őket. Vajon mennyire készítik fel a párokat a házasság buktatóira, az esküvő utáni közös életnehezebb perceire?

Ha 25 éves kor előtt házasodtok össze az drámaian növeli a válás kockázatát. Továbbá, a válás veszélye nagyobb, ha a nő sokkal idősebb, mint a férfi, de az ellenkezője nem olyan erős az a tényező.

Annak a valószínűsége, hogy az első házasság 5 éven belül válással végződik 20%, de a valószínűsége, hogy a házasság előtti együttélés 5 éven belül szakítással végződjön, az 49%. 10 év kapcsolat után a valószínűsége, hogy az első házasságnak vége 33%, szemben a 62%-os élettársi kapcsolattal, ami nem azt jelenti természetesen hogy mi azt propagálnánk.

Amerikai felmérés szerint a házasságokban jelentkező probléma nagyban befolyásolja az amerikai vállalkozások eredményességét, hiszen a problémák csökkentik a dolgozók termelékenységét.

A házastársak közötti barátság, nevetés, megbocsátás, a kompatibilitás a boldog házasság alapvető elemei.

Egy 15 évig tartó vizsgálat megállapította, hogy az ember boldogság szintje a házasság előtt magasabb volt, mint házasság után. Más szóval, a házasság nem fogja automatikusan boldoggá tenni az embert.

És még egy kis érdekesség: a születési sorrend hatással lehet-e a házasság sikerére vagy sikertelenségére. Két elsőszülött házassága agresszívebb és magasabb feszültséget vihet a házasságba, míg a legmagasabb válási arány akkor van ha, egyke megy feleségül egy másik egykéhez.

 

További érdekes cikkeket találtok itt: www.tortaceremonia.hu

Kövessetek itt: 

Facebook: https://www.facebook.com/tortaceremonia/

Instagram: https://www.instagram.com/tortaceremonia/

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/tortaceremonia-cake-mapping-829895152/

Szólj hozzá

lánybúcsú esküvői dekoráció vendégkönyv esküvői torta esküvőitorta tortaceremónia hogyan szervezz esküvőt DIYesküvő egyediesküvő esküvői díszlet