2018. jún 25.

Az esküvői menüről

írta: Green Wedding Shoes
Az esküvői menüről

Az esküvő egyik sarkalatos pontja lehet az esküvői vacsora, ami összeállításánál persze nem lehet mindenki kedvére tenni, de ha az alábbi pontokat figyelembe veszed, annyira nem fogsz majd mellélőni.

Képtalálat a következőre: „wedding table food”

Ha nincsen szervező segítséged és a rendezvény helyszínén sem segítenek neked, az alábbi fontos dolgokat vedd figyelembe a menü megtervezésénél.

  1. Mikor van az esküvői vacsora vagy fogadás időpontja? Egy nyári délutáni étkezés lesz a fő attrakció vagy egy elegáns téli vacsora este 8-kor? Fontos szempont lehet az évszak és az időpont, hiszen mást kínálunk nyáron délben és mást télen éjfélkor.
  2. Fontos szempont a költségvetés. Minél több fogást kínálsz a vendégeknek, az annál inkább megterheli a büdzsét. Ha a költségvetés feszes érdemes elgondolkodni koktél- vagy egy laza, sütögetős kerti-partin.
  3. Beszélj a rendezvény helyszínének vezetőjével és nézzétek át a lehetséges kínálatot. Lehet, hogy valamit éppen akciós áron tudnak a rendelkezésetekre bocsátani. Kérdezd meg készítenek-e vegetáriánus vagy olyan ételeket, melyeket ételallergiások fogyaszthatnak.
  4. Próbáld személyessé tenni a vacsorát egy-egy régi családi recept elkészíttetésével, vagy különböző kultúrák megjelenítésével.
  5. Érdemes részt venni a helyszín kiválasztása előtt egy próbavacsorán, ahol tesztelni lehet nem csak a konyhát, de helyszínt és a pincéreket is.
  6. Amennyiben a hely szabályozása engedi, süttesd meg te a vendégváró sütiket, csináltasd meg a tortákat, hogy így is személyesebb legyen a fogadás hangulata. Persze előre érdeklődj a hűtési lehetőségekről is. 

Képtalálat a következőre: „wedding table food”

Sok olyan szempont lehet, amire egy gyakorlatlan pár nem is figyel fel, de sok kis lépés sok fillért hozhat az esküvői költségvetéshez, a végeredmény pedig garantáltan személyes hangulatú kitűnő fogadás lesz.

 

Ha azt szeretnétek, hogy a tortátok káprázatos legyen, akkor kérjetek ajánlatot most az info@tortaceremonia.hu címen. 

Kövessetek itt: 

Facebook: https://www.facebook.com/tortaceremonia/

Instagram: https://www.instagram.com/tortaceremonia/

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/tortaceremonia-cake-mapping-829895152/

Szólj hozzá

virág torta vidám baldachin lánybúcsú esküvői torta virágdísz esküvőitorta esküvőicsokor tortaceremónia menyasszonyitorta esküvőicikk hasznos esküvői tippek DIYesküvő