2021. sze 06.

We love Oscar de la Renta

írta: Green Wedding Shoes
We love Oscar de la Renta

A mesés nevű Oscar de la Renta egyike a világ vezető divattervezőinek. Ruháit, márkáját minden divatőrült ismeri, az általa tervezett menyasszonyruhákat világ minden táján keresik, másolják és büszkén hordják a fiatal lányok milliói.

Az 1932- es születésű Óscar Aristides de la Renta Fiallo munkáit a vörös szőnyegen láthatjuk a legtöbbet, hiszen számtalan filmsztár és híresség hordja előszeretettel kreációit, de tervezett a 60-as években Jacqueline Kennedy számára is ruhát.   

A Dominikai Köztársaságban született tervező 18 évesen hagyta el az országot, hogy Spanyolországban festészetet tanuljon. Azonban hamar érdekesebb lett számára divat világa, ami az akkor egyik leghíresebb tervező Cristóbal Balenciaga tervezőasztalához vezette.

Érdeklődése innentől teljesen a divat felé fordult: bemutatókra járt, híres tervezők munkáit tanulmányozta, majd áttette székhelyét a divat fővárosába, Párizsba.

1963-ban Diana Vreeland tanácsára Elizabeth Arden-nél állt munkába, két évvel később mutatta be saját kollekcióját. Dolgozott Balmain ruháin 1993 és 2002 között, majd 2006-ban saját menyasszonyi ruhakollekciót is készített. Különleges ruhái, mellyel képes megragadni a menyasszonyok egyediségét, tették a világ egyik legkeresettebb esküvőiruha tervezőjévé.

Oscar de la Renta neve napjainkban egyet jelent a fényűzéssel, mára egy egész szépészeti iparágat vezet, munkatársai ruhák mellett, kiegészítők, cipők, parfümök készítésével, tervezésével is foglalkoznak.

Az idős tervező számtalan díj és kitüntetés birtokosa (Coty-díj, spanyol állami kitüntetések), de emellett rengeteg időt fordít jótékonykodásra, árvaházat alapított szülőhazájában.

576x_oscar_de_la_renta_spring_2021_bridal_look_6_637358770866539040.jpg

Mi pedig azért szeretjük munkáit, hiszen az esküvői ruha az egyik olyan fontos kellék, amely kiemeli a menyasszony szépségét és nőiességét. Ő pedig megadja nekünk a lehetőséget.

Képek forrása: https://www.oscardelarenta.com/

Szólj hozzá

szervezés esküvői dekoráció vendégkönyv esküvői torta zöld esküvő kívánságfa DIY greenweddingshoes hasznos esküvői tippek hogyan szervezz esküvőt DIYesküvő egyediesküvő esküvői díszlet Fűrész Zsolt legjobb esküvőifotós www.kepekben.hu esküvő2021 Esküvő2022