2019. jan 14.

Egy kis esküvői etikett

írta: Green Wedding Shoes
Egy kis esküvői etikett

Bizonyára te is érezted már, hogy egy esküvő szervezésénél (hiába a te napod) millió dologra oda kell figyelned. Ez rögtön a meghívó szövegezésénél kezdődik, hiszen hiába egy szép vers vagy idézet, ha a címzés vagy a szövegezés nem megfelelő.

 Képtalálat a következőre: „wedding invitation”

Az őrjítő mindenre odafigyelés már a meghívók kiküldése előtt megkezdődik, hiszen, ha például gyerekmentes esküvőt szeretnél, akkor már itt két lehetőség közül választhatsz: - vagy kihagyod a gyerekek nevét a címzésből vagy kerek-perec megmondod a barátoknak és a családtagoknak, hogy nem szeretnél gyerekeket az esküvőn. Valószínű, hogy ez esetben nem leszel túl népszerű, de ez a te napod és minden lehetőleg legyen úgy, ahogy te szeretnéd. Ennek a jelzésére vannak már sablonszövegek, ezeket nem neked kell kitalálni. A következő probléma az lehet, ha valaki nem válaszol.

Képtalálat a következőre: „list of wedding gifts”

Ez nagyon kellemetlen, hiszen ez neked probléma lehet a hely és a catering leszervezésnél. Ha ez így van, hívd fel őket telefonon és udvariasan kérdezd meg számíthatsz-e részvételükre. 18 éve alatti gyermeknek nem nagyon kell külön meghívót küldeni, hiszen ők általában még a családdal vesznek részt ilyen rendezvényeken. következő kényes pont lehet az ajándék: általában nem illik készpénzt kérni, de ha az ifjú párnak arra van a legnagyobb szüksége azt lehet diszkréten jelezni. Egyébként is, mindig van olyan harsányabb rokon, akik senkitől nem zavartatva magát tesz fel a kérdést. Ha inkább maradandó ajándékokat szeretnétek, a 21-ik századi közlése lehet ennek egy esküvői weboldal és azon belül is egy nászajándéklista elkészítése, ahonnan tudni fogják a meghívottak minek örülnétek. Ha pedig az ajándékok mellett döntenek a kedves rokonok, a szertartás helyén jelöljetek ki egy helyet, ahova tehetik a csomagokat.

Ezen kívül számtalan apróságra kell figyelned/figyelnetek, de ha folyamatosan olvassátok cikkeinket, minden kérdésre választ kaptok belőlük!

 www.tortaceremonia.hu

 

Szólj hozzá

vidám baldachin esküvői dekoráció esküvői torta esküvőicsokor esküvő2018 menyasszonyitorta hasznos esküvői tippek esküvői cípő