2018. sze 24.

Házassági szerződés? Megőrültél?!!!

írta: Green Wedding Shoes
Házassági szerződés? Megőrültél?!!!

A házassági szerződés egy olyan rákfenéje a házasságoknak, amiről senki sem beszél szívesen, de a közös életre készülök, egyre nagyobb százaléka látja be, hogy bizony szükség van erre a papírra.

Képtalálat a következőre: „wedding contract”

Hiába égsz a szerelem lángjától, ha a házasságkötés után néhány évvel egyszerre csak azt veszed észre, hogy az egykor hőn szeretett férfi/nő másba szerelmes, pakol és viszi magával a fele házadat, örökségedet és mindet, ami mozdítható. Ahhoz, hogy ne kerülj ilyen helyzetbe, bizony fel kell vállalnod azt, hogy rosszfiú/kislány leszel és le kell ülnötök pároddal átbeszélni ki mit visz a házasságba. Általában ilyenkor a felek vérig szoktak sértődni, de inkább most legyen egy kis vita, mint később tisztázatlan vagyoni helyzetek. Annak ellenére, hogy negatív kicsengése van a házassági szerződésnek az ilyen típusú megállapodások mindkét fél számára jelentős előnnyel bírnak, ha csak valaki pont a másik vagyonára pályázik.

A házassági szerződések számtalan dolgot védenek: akár a korábbi házasságból származó gyermekeket, ezzel együtt a rájuk eső örökséget is. Segít elkerülni a költséges és perlekedő válásokat, nyugalmat biztosítanak, de meglepő módon a másik fél felé irányuló tiszteletet is kifejezheti. Tisztelem azt, amit ő elért és ezt akár szerződés formájában is vállalom.

Bár egyesek szerint ez a papír elveheti az esküvőre való készülődés romantikus hangulatát, azért senki ne felejtse el, hogy a lila köd egyszer elillan és ez a kis kellemetlenség biztos anyagi jövőt ad.

Néha annak a következménye, hogy nem írtok szerződést, messze felülmúlhatják képzeletedet, sőt még az amerikai mozifilmek válásos jeleneteit is, így ne sajnáld és legyél határozott-a jövőd is függhet tőle.

 

Szólj hozzá

esküvő lánybúcsú vendégkönyv esküvői torta esküvőicsokor menyasszonyitorta esküvőicikk hasznos esküvői tippek hogyan szervezz esküvőt esküvői cípő