Tortaceremónia- Különleges esküvői torta

Tortaceremónia

Dekorálj tavasszal

2019. március 19. - Tortaceremónia

Ha itt a tavasz az azt jelenti, hogy joggal számíthatunk arra, hogy friss virágokat és gyümölcsöket is felhasználhatunk esküvői tortánk és fogadásunk dekorálására.

Az esküvői torta az esküvői fogadás központi eleme. Minden pár szeretné, ha a tortája nem csak szép és ízletes lenne, de kinézetre is mély benyomást tenne a vendégekre.

winter wedding cakeswinter wedding cakes

 

Szerencsére ma már nem csak marcipánnal, vagy művirágokkal lehet díszíteni őket, de a természetes hatás keltése is fontos tényezővé vált. A felhasznált virágok egyezhetnek a menyasszonyi csokor színvilágával, de elég, ha csak ízlésesen felhasználjuk, széthintjük a természet eme szépségeit.

 

Borostyán, virágszirmok, szalagok és az esküvői torta fogalma új lendületet kaphat. A tortán lehet sok fajta és különböző színű virág, de jó, ha azért a színösszeállításra odafigyelünk, a kompozíció is fontos szerepet játszik. Figyelembe vehetjük még az egyes virágok jelentését, vagy használjuk kedvenc, „első randis” virágunkat. Trópusi virágokkal nyári meleget, strandos témát is varázsolhatunk magunknak.

Fontos! Figyeljünk oda, hogy ne legyenek mérgezőek a felhasznált növények és kerti virágokat sem, nehogy apró rovarok fészkeljék be magukat a süteménybe. Ha a vendégek szeretnék megkóstolni őket, akkor csak organikusan termesztett növényeket használjunk. A leginkább kedvelt esküvői virágok a díszítésénél a rózsa, ibolya, levendula, árvácskák és az ehető zöldek, mint menta, citromlevelek. 

Az esküvői torták friss virágokkal, növényekkel díszítve új erőre kapnak, és szépséges látvány nyújtanak a nagy napon.

Ha pedig igazán egyedi tortát szeretnél, keresd csapatunkat. www.tortaceremonia.hu

 Képek forrása: http://www.perfect-wedding-day.com

Viseljen a menyasszony kesztyűt?

Az esküvői kesztyű viselete hozzátartozik a tökéletes és igazán elegáns ünnepi megjelenéshez, azonban mostanában sokan elhanyagolják ennek a kifinomult kiegészítőnek a viselését.

Képtalálat a következőre: „bride gloves”

Legyen a menyasszonyon kesztyű?  Igen, viseljen mindenképpen, ha régi idők emlékeit szeretné megidézni légies eleganciával párosítva.

A kesztyű viselése a menyasszonyi ruhához klasszikus, elegáns és kötelező dolog a szépet szerető arajelöltek szemében. Hagyományosan a hossza és a viselés időtartama alkalmazkodik az esküvői szertartás idejéhez, de mostanában már lazábbak az etikettek, így nyugodtan tükrözheti az is viselője stílusát, és nem is kell az egész ceremónia alatt viselni.

Képtalálat a következőre: „bride gloves”

Hogyan válaszd ki a megfelelő darabot?

Először is vedd figyelembe, hogy milyen az anyaga, színe és stílusa a ruhádnak. Válassz egy egyszerű darabot, ha túl gyöngyös vagy csipkés a ruha. Ezzel szemben, ha egyszerű a ruhád nyugodtan keress egy gazdagon díszített kesztyűt. Egy kesztyű mindig fokozza a menyasszony megjelenésének fényét, sosem tompítja azt. Mivel lehet már ujjatlan változatot is kapni így akár gyűrű felhúzásnál sem kell a levételére pazarolni az időt.

Selyem, szatén, csipke vagy éppen bőr-semmi nem szabhat most már határt elképzeléseidnek.

A hab a tortán még az lenne igazán, ha koszorúslányaid kezére is rendelnél egy-egy párat, ez igazán elegánssá tenné megjelenéseteket.

Fotó forrása: Pinterest

Esküvői kívánságfa

Nincs is annál egyszerűbb módja, hogy közöld titkos vágyaidat, kívánságodat, mint hogy leírod egy papírra és hagyod, hogy a másik rátaláljon. Mi most ezt spékeltük meg azzal, hogy az egészet megtetézzük egy fával, amire az egészet elhelyezhetjük.

 Képtalálat a következőre: „wishing-tree-guest-book”

Pénz nem nőhet a fákra, de a jó kívánságok igen! Főleg, ha a vendégek rövid kis megjegyzéseket hagynak neked egy egységes kis cédulára írva, majd azokat a fa ágára kötve készítik el számotokra ezt a nem hagyományos vendégkönyvet az esküvő napján. Ha pedig vége a bulinak a cédulákat szedjétek össze és rakjátok el örök emlékül egy dobozba, a fát pedig nevelgessétek szeretettel. Ha pedig faágakat használtok, tegyétek vízzel teli vázába, hogy frissek legyenek egész nap.

Kapcsolódó kép

Amire szükséged lesz:

 • egységes címkék (sima is és különböző színekben)
 • szalagok
 • fél tucat faág (kertből vagy vásárolj)
 • egy magas üvegváza
 • néhány tucat golyó

Először is, gondoskodj arról, hogy a fa ágai stabilan rögzítve legyenek. Ha faágakat használsz, stabilizáld őket az üveggolyókkal. Ezután vágd fel egységes hosszúságúra a szalagokat. Figyelj oda, hogy a színvilág tükrözze az esküvő hangulatát, adja vissza a színeket. Készítsd ki a címkéket. Használhatsz névre szóló darabokat is, ha van kedve a címkézésükkel bíbelődnöd. Ha a vendégek lejegyezték jókívánságaikat kössétek fel őket egyesével a fára, majd lépjetek hátra és élvezzétek látványát. 

Képtalálat a következőre: „wishing-tree-guest-book”

Képek forrása: Pinterest

SOS dolgok menyasszonyoknak

A legtöbb nőnek viszonylag könnyen kezelhető normál bőre van, amit egy kis karbantartással szinten lehet tartani, mely tevékenység általában nem okoz problémát. Azonban mi van akkor, ha az eddig tiszta pofikát hegylánc nagyságú pattanások szelik ketté?

 Képtalálat a következőre: „bride with red pimple”

Mielőtt papírzacskót húznál a fejedre, ne keseredj el, hiszen ilyenkor jön jól jönnek a tuti tippek és a tortaceremonia.hu oldala, ahol a jobbnál-jobb tippeket találhattok azzal kapcsolatban is mit tegyetek, ha nagy a probléma pattanás téren. Miután felhívtad sminkesedet, kozmetikusodat, anyukádat és az összes barátnődet elpanaszolva nekik a katasztrofális helyzetet nyugodj meg, ülj le, lélegezz mélyeket és gondold át, mit tudsz tenni. A problémát természetesen azonnal orvosolni kell, ilyenkor jöhetnek elő nagyanyáink csodareceptjei karöltve a modernkor legextrább kozmetikai szereivel. Javasolják ilyenkor, hogy meleg vizes borogatással csillapítsuk a szörny méretét, majd jöhet a hidrokortizon kém, mely totális támadást intéz a baktériumok ellen megakadályozva, hogy az még nagyobb és szennyezettebb legyen. Semmiképpen, ne sértsd meg körülötte a bőrt még nagyobb bajt okozva ezzel.

Kapcsolódó kép

Ha megtisztítottad a felületet ne kezd el nyomkodni, hiszen még nagyobb bajt okozhatsz ezzel a tevékenységgel, inkább valamilyen speciális fedő krémmel (folyékony hidratáló alapozó vagy színezett nappali krém) próbáld meg kevésbé láthatóvá tenni. Használj zöldes korrektor, mellyel egyensúlyba tarthatod Aliened vöröses valóját, de mindenképpen várd meg a segítséget és gyűjtsd be a bátorító szavakat.  

Neked milyen tuti tipped van a monstrum leküzdésére?

 Képek forrása: Pinterest

 

 

Remegő kézzel húzz gyűrűt

Ha a való életben nem is vagy az ékszerviselés híve, azért az esküvődre biztosan te is kiválasztanál egy-két szettet az ékszerésznél. Mi segítünk abban, hogy mire figyelj közben.

Képtalálat a következőre: „wedding accessories”

Az esküvői ékszerek fogalma magában foglalja az ilyenkor szokásos gyűrű, fülbevaló, tiara háromszöget, esetleg még belefér a karkötő is. Azonban, ha te másra vágysz, érdemes alaposan körbenézned az ékszerpiacon, és egyéniségednek megfelelő darabokat kiválasztani.

Képtalálat a következőre: „wedding accessories”

Nyilvánvaló azonban, a jegygyűrűknek van a legfontosabb szerepe az esküvői ékszerek körében. Trendek jönnek és mennek, de ami legfontosabb: a megvásárolt gyűrű illeszkedjen viselője személyiségéhez és életmódjához. Ha a retro dolgok híve vagy vésesd bele gyűrűtökbe házasságkötésetek dátumát, de a hagyományos fehér ruhán nagyot dobhat egy Swarovski kristállyal díszített fülbevaló vagy karkötő és gyűrű is.

Képtalálat a következőre: „wedding accessories”

Örök eleganciát sugároz a gyöngy, melynek sora tökéletessé teheti megjelenésedet, és különleges stílusérzékre vall. De ugyanez megmutatkozhat akkor is, ha a tenyésztett gyöngyök helyett színes cirkónium csodákat választasz. Szerencsére már nincsenek szabályok sem, melyek tiltanák, hogy a menyasszony ne viselhessen akár fekete gyöngysort is. Ha a „valami kölcsönvett” hagyományt szeretnéd követni érdemes körbenézned nagymamád, édesanyád ékszeres dobozában és onnan kiválasztani egy-egy örökbecsű darabot, amit aztán visszaadhatsz a családi kincstárba.

Ha szép hosszú a nyakad viselj bátran nyakláncot, melynek hasonmását akár a koszorúslányok is viselhetik magukon. A jól megválasztott kiegészítők utolsó simítások lehetnek egy tökéletes napon.

 

 Fotók forrása: Pinterest

Say Thanks

Gondolatban már százszor megfogalmaztad, leírtad, átolvastad, de valahogy sehogy sem akarnak előjönni az igazi, köszönetet kifejező szavak? Ebben is segítünk.

Minden eljegyzési, esküvői vagy lány/legénybúcsú ajándék megérdemli, hogy időben és kellő figyelemmel köszönd meg azt. Valószínű, hogy soha életedben nem fogsz annyi ajándékot kapni, mint az eljegyzés alkalmával, vagy az esküvődre és sajnos ebben az időben valószínűleg túl leszel terhelve mindenféle fontos feladattal és elképzelhető, hogy nem jut kellő idő arra, hogy illendően és szívből köszönetet mondj.

Képtalálat a következőre: „say thanks gift wedding”

Ne aggódj, ha megfelelő rendszert dolgozol ki, akkor ezt a tevékenységet nem érezheted nehézkes kötelezettségnek. Jegyezd fel az összes ajándékot egy dokumentumba, rögzítsd az ajándékozó nevét, a dátumot, amikor megkaptad és egy rövid leírást a tárgyról. Ha ilyen alapos munkát végzel, akkor esetleg más is be tud segíteni neked a lista alapján a kártyák elkészítésébe.

 

Képtalálat a következőre: „say thanks gift wedding”

Köszönetnyilvánításhoz vásárolj vagy készíts egyszerű dekoratív kártyákat, Ügyelj arra, hogy az üzenet lehetőleg kézzel írott és személyes tartalma is legyen. Ne feledd az ajándékozó is rengeteg időt töltött el a nászajándék kiválasztásával, tiszteld meg te is őt!

Bár nem kell esszét írni, azért illik megemlíteni a kapott ajándék nevét és azt is, hogy mire fogjátok használni azt és mennyire fontos ez nektek új életetekben. Ha pénzt kaptatok írjátok meg mire fogjátok költeni: „ nagy része lesz abban, hogy befejezhetjük a lakást/házat”. Köszönd meg mindenkinek nagylelkűségét, hidd el legközelebb te fogsz hasonló kártyát kapni és neked is jól fog esni.

Képtalálat a következőre: „say thanks gift wedding”

A köszönő levelet vagy üzenetet illik az ajándék átvételét követő két héten belül, vagy  mézeshetek után elküldeni.  Ha elmaradna az üzenet, pótold mindenképpen, mert még mindig jobb, ha később érkezik, mintha feledkezünk róla.

Kapcsolódó kép

 

Ha pedig egyedi tortadekorációt választanál www.tortaceremonia.hu

Esküvő hétköznap? Megőrültetek?!

Miért is ne? Egyre több fiatal pár választja esküvőjének időpontjául a pénteki vagy a szombati nap ellenében valamelyik hétköznapi időpontot.  Lehet ezt költséghatékonyság miatt, de akár egyszerűen megismerkedésetek dátumára emlékezve is.

Képtalálat a következőre: „fűresz zsolt kepekben”

Igen, mindannyian tudjuk, hogy esküvőket jellemzően szombaton vagy pénteken tartják. Igen, mindannyian tudjuk, hogy a helyszínek és az értékesítők jellemzően csillogó szemmel számolnak fel felárat a hétvégi időpont miatt. De mi a helyzet egy hétköznapi esküvővel? Ha még emlékszel mikor pillantottátok meg egymást pároddal, nyugodtan válasszátok eskütőtök dátumául nem törődve családtagjaitok rosszallásával, hiszen ezek a „off day” esküvők egyre gyakoribbak és népszerűbbek hazánkban is. Bár a vendégsereget talán nehezebben lehet összetoborozni, de ezzel együtt érdemes megfontolni, hogy így több napos hétvégét szervezzenek esküvőtök köré. Mielőtt azonban belevágsz a tervezésbe, át kell gondolnod néhány dolgot: megéri neked, hogy esetleg lesznek olyan emberek, akik nem tudnak részt venni a szertartáson?  

Előnyei lehetnek:

 • költséghatékonyság
 • gyorsabban le lehet szervezni az esküvőt
 • nincsenek extrák
 • olcsóbb repülő- vagy vonatjegyárak
 • könnyebb találni baby-szittert is
 • intimebb lehet a szertartás
 • olyan helyekre is bemehettek, amik máskor zárva vannak.

Hátrányai lehetnek:

 • nem mindenki tud szabadságot kivenni
 • a hagyományhoz ragaszkodó rokonokat nehéz lesz megbékíteni.


Szóval, csütörtök az új szombat? Szerda pedig az új péntek? Mit gondolsz?  

 

Fotó Fűrész Zsolt www.kepekben.hu

Eláruljuk a titkot- Papírrózsát készítettünk

Ha valami igazán különlegesre vágysz, ami idáig még nem sok menyasszonyjelöltnek jutott az eszébe, olvasd el a következő DIY írásunkat és készítsd el te is kishazánk legnagyobb rózsáját. Most papírból.

diy-giant-paper-rose-02

Ha szereted a virágokat ne félj túlzásba esni, hiszen ezzel a hatalmas virággal biztosan még inkább kihangsúlyozhatod törékeny, szépséges menyasszonyi mivoltodat a nagy napon. Mi segítünk neked elkészíteni. 

Szükséges anyagok:

diy-giant-paper-rose-03

1 tekercs szalag
néhány huzal
4 lap színes krepp papír a szirmoknak
zöld színű a szárnak, leveleknek és a kelyheknek
ceruza
ragasztó
sablon a formáknak (könnycsepp, levél, kehely és szív alakú)

 1. lépés: Vágjuk ki a szirmokat

Vágj ki 5-6 könnycsepp alakú szirmot és 15-16 szív alakú szirmot a színes krepp-papírból.

diy-giant-paper-rose-04

Nagyon fontos: a krepp papír enyhén bordás, így nem mindegy, melyik irányba vágod. Ellenőrizd, hogy függőlegesen álljon, amikor vágod a virág részeit.

diy-giant-paper-rose-05

Tegyél 2 db krepp papírt egymás tetejére és vágd körbe a sablont. Nem ajánlatos kettőnél többet vágni egyszerre, mert nem lesz szép a széle. Csináld ezt addig, amíg az összes szirmod nem lesz készen.  

diy-giant-paper-rose-06

 1. lépés: Vágd ki a leveleket + virágkelyhet

Vágj ki 3 levet és 1 kelyhet a zöld krepp papírból.

 1. lépés: Készítsd el a rózsa szárát

 diy-giant-paper-rose-08

Fogj meg 3 db huzalt és vond be a szalaggal.

 1. lépés: A szirmok kialakítása következik

Mindkét kézzel húzd a szirmot kifelé, ez egy kicsit megformázza a papírt, szirom-szerű formát ad neki. Fordítsd meg a papírt és ceruzával pödörd meg egy kicsit a széleit, hogy még jobban hasonlítsanak egy élő virágra.

DIY paper flower roseDIY paper flower rose

 1. lépés: Hozd létre a rózsa belső részét

Vegyél egy könnycsepp alakú szirmot és tekerd körül a szalaggal. Használj több virág szalagot, hogy biztosan fixen maradjon. Ismételd meg addig, amíg könnycsepp alakú szirmokból egy biztos alap nem jön létre.

DIY paper flower rose

 1. lépés: Kezdjük el rátenni a rózsa külső szirmait is

Vegyél egy szív alakú szirmot és tekerd körbe szalaggal. Ismételd, amíg az összes szirmot fel nem használtad.

diy-giant-paper-rose-12 

 1. lépés: Készítsd el a levél szárát

Vegyél 3 darab drótot és a ragasztót, tekerd egyenként rá a zöld krepp papírt. Ragaszd, rögzítsd, amíg nem lesz fix a szár és a levél is.

diy-giant-paper-rose-07

 1. lépés: Rózsa és a kehely összeállítása

Tekerj a rózsa alja köré a szalagból egy vastag sávot, majd a kehelyszerű papírt és rögzítsd őket. Fedd be szalaggal, szépen eldolgozva a végét.

diy-giant-paper-rose-13

 1. lépés: Még vissza vannak a levelek

Ragasztóval rögzítsd oda leveleket a virág szárához. A ragasztó segíthet, hogy még fixebben egybe maradjanak a szárak a levéllel.

diy-giant-paper-rose-15

Ha ez meg van már kész is a csokor, amit minimális idő alatt össze lehet dobni.

diy-giant-paper-rose-16

Valódi alternatívája az élő virágból készült csokornak, hiszen ezek örökké tartanak.

diy-giant-paper-rose-18

Forrás: https://greenweddingshoes.com

Tortamámor ezer módja

Írtunk már korábban arról, hogy az esküvők második legfényképezettebb tárgya az esküvői torta. Így természetesen nem mindegy hogyan néz ki ez az igazán a fókuszban lévő édesség. Egy gyönyörűen megtervezett esküvői torta nagyszerű módja annak, hogy tovább emeld az alkalom ünnepélyességét.

Kapcsolódó képIndividuals are frightened sometimes because we're so large. There are a lot of people out there, who have more income than time, and who will back fa...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az esküvői ruhád után ez lesz a legtöbbet fotózott tárgy így tényleg érdemes odafigyelni arra, hogy milyen ízű, formájú, színű tetszik, mit választasz ki. Szánj rá egy kis időt, böngéssz a neten vagy keress fel egy esküvőitorta-tervezőt. Az esküvő napjának az egyik fő eseménye a torta felvágása. A násznép, az ünneplők, de még a személyzet is árgus szemmel fogja nézni, amikor az ifjúpár felvágja a tortát és a menyasszony az első falatot a férje szájába teszi.

Peacock Cupcake Wedding Cake....these are the BEST Pull-Apart Cake Ideas!                                                                                         More #weddingcakesThe 20 Wackiest Wedding Cakes Ever | Brit + Co

 

 

 

 

 

 

 

 

Van, aki hagyományos tortát választ, de sokan vannak, akik egy kicsit kalandos, egyedi kinézetű darabot is bevállalnak. Minden esetben érdemes jó előre kiválasztani a designt, a készítőt, arról, aki gondoskodik a torta helyszínre szállításáról, vagy arról, aki pusztán csak megsüti nektek a tortát. Vidéken vannak úgynevezett „sütős asszonyok”, és bármennyire is jól megy nekik a pávaszem sütése valószínű, hogy egy designer torta megsütéséhez már nem lenne kedvük. Hagyományosan régen a menyasszonyi tortát csak felvágták az esküvőn és a szeleteket pedig a vendégek hazavihették, de mostanában már a késő esti fogadás alkalmával újra felszolgálják a vendégeknek.

Képtalálat a következőre: „tortaceremonia”

Szánj időt a torta kiválasztására. Inspirálódj oldalunkon. www.tortaceremonia.hu

Egy kis esküvői etikett

Bizonyára te is érezted már, hogy egy esküvő szervezésénél (hiába a te napod) millió dologra oda kell figyelned. Ez rögtön a meghívó szövegezésénél kezdődik, hiszen hiába egy szép vers vagy idézet, ha a címzés vagy a szövegezés nem megfelelő.

 Képtalálat a következőre: „wedding invitation”

Az őrjítő mindenre odafigyelés már a meghívók kiküldése előtt megkezdődik, hiszen, ha például gyerekmentes esküvőt szeretnél, akkor már itt két lehetőség közül választhatsz: - vagy kihagyod a gyerekek nevét a címzésből vagy kerek-perec megmondod a barátoknak és a családtagoknak, hogy nem szeretnél gyerekeket az esküvőn. Valószínű, hogy ez esetben nem leszel túl népszerű, de ez a te napod és minden lehetőleg legyen úgy, ahogy te szeretnéd. Ennek a jelzésére vannak már sablonszövegek, ezeket nem neked kell kitalálni. A következő probléma az lehet, ha valaki nem válaszol.

Képtalálat a következőre: „list of wedding gifts”

Ez nagyon kellemetlen, hiszen ez neked probléma lehet a hely és a catering leszervezésnél. Ha ez így van, hívd fel őket telefonon és udvariasan kérdezd meg számíthatsz-e részvételükre. 18 éve alatti gyermeknek nem nagyon kell külön meghívót küldeni, hiszen ők általában még a családdal vesznek részt ilyen rendezvényeken. következő kényes pont lehet az ajándék: általában nem illik készpénzt kérni, de ha az ifjú párnak arra van a legnagyobb szüksége azt lehet diszkréten jelezni. Egyébként is, mindig van olyan harsányabb rokon, akik senkitől nem zavartatva magát tesz fel a kérdést. Ha inkább maradandó ajándékokat szeretnétek, a 21-ik századi közlése lehet ennek egy esküvői weboldal és azon belül is egy nászajándéklista elkészítése, ahonnan tudni fogják a meghívottak minek örülnétek. Ha pedig az ajándékok mellett döntenek a kedves rokonok, a szertartás helyén jelöljetek ki egy helyet, ahova tehetik a csomagokat.

Ezen kívül számtalan apróságra kell figyelned/figyelnetek, de ha folyamatosan olvassátok cikkeinket, minden kérdésre választ kaptok belőlük!

 www.tortaceremonia.hu