2019. ápr 16.

Inspired by Marie Antoinette

írta: Green Wedding Shoes
Inspired by Marie Antoinette

Ha kedvedre van egy kis könnyed francia lazaság, de mégis szereted a pompázatos dolgokat vedd bátran szemügyre az alábbi tortát, mutasd meg cukrászodnak, és legyen ilyen a TE tortád a nagy napon.

A Marie Antoinette, francia királynő által inspirált esküvői torta készítői londoni műhelyükben álmodták és hozták létre ezt a csodálatos darabot. A sütemény szintjeit a korszak különböző domináns elemi ihlették, mint a felső részt Versailles-i kastély boltíves ajtói, gyöngyökkel, cukorpasztával, ehető arany és rózsaszín díszítőelemek, friss virágok élénk és extra színek mutatják a kor léhaságát.

Képtalálat a következőre: „Marie Antoinette-Inspired Wedding Cake”

Az 1793-ban kivégzett osztrák főhercegnő, aki XVI. Lajos francia király felesége volt, már kislány korában nagyon szerette a cicomát, mely csak egyre erősödött felnőtt korára. Érdekelte a divat, a kártya, a pazarlás. Soha előtte (és valószínűleg utána sem) költött királyné annyit ruhára. Becsvágya volt, hogy a legelegánsabb francia nőként csodálják. Gondtalanul, fényűzően élt, léha udvari szórakozásokba vetette bele magát. Bár az akkor közvélemény ellene fordult és lefejezték, az általa képviselt szépség örök, és ez ebben tortában is visszaköszön. 

Képek forrása: Pinterest

Szólj hozzá

torta lánybúcsú vendégkönyv esküvői torta cupcake menyasszonyitorta hasznos esküvői tippek hogyan szervezz esküvőt DIYesküvő