2018. okt 15.

DIY köszönő bag

írta: Green Wedding Shoes
DIY köszönő bag

Van valami ragyogóan kifinomult és fényűző egy olyan papírban, melyen varrógéppel futnak át. A varrás erőteljesebb textúrát ad a papírnak és szinte az érdeklődő kezébe kívánkozik, hogy megérintse azt.

 

Easy to make beautiful DIY Favor Bags made of paper and stitch up on a sewing machine!

A következő köszönetet mondó kistáskák egyszerűen elkészíthetők, mégis elkápráztatja az embert, akárhányszor csak a kezébe fogja.

A készítés menete a következő:


először is vág félbe az első (A4) papírdarabodat. Használhatsz sima fehér papírt, de színeset is, a te ízlésedre van bízva. A lehetőségek végtelenek, de fontos, hogy meggyőződj arról a használt papír könnyebb, mint egy karton, de nehezebb, mint egy sima nyomtatópapír. Mi itt újrahasznosított barna csomagolópapírt használunk, hiszen fontos, hogy tartása legyen. A papírt szétvágása előtt díszíthetjük számítógépen készített mintákkal vagy  matricákkal.

  1. Kép: A darab papírt hajtsd félbe, hogy éles ránc keletkezzen a közepén. Így a papírunk most már A5-ös méretű lett.
  2. Kép: most helyezd a papír felső részét a varrógép talpa alá. Próbáld meg úgy összeilleszteni, hogy ne képződhessen ránc majd a varrás során.
  3. Kép: kis öltésekkel varrd össze a papír felső részét. Csináld ezt olyan könnyedén, mint amikor anyagot varrsz össze. Ha kész van a hosszú oldalt is öltsd át.
  4. Kép: vágd le a felesleges cérnákat a tasakról. Most már készen van az első darab, amit megtölthetsz mindazzal, amit az ajándékozottnak adni szeretnél.
  5. Kép: tehát töltsd meg a tasakot, majd a varrógép segítségével készíts belőle egy szokatlan háromszöget a kép szerint.
  6. Kép: ha készen van, akkor zárd le az alját. Ne felejtsd el a géppel lezárni a varrás elejét és végét is és eltisztázni a szálakat.

Talán első látásra bonyolultnak tűnik az elkészítése, de ha kipróbálod, rájössz, hogy egy kistáska maximum egy percet vesz igénybe, és mégis nagyon ötletes köszönőajándékra teszel szert.

Szólj hozzá

torta vidám vendégkönyv esküvői torta virágdísz esküvőitorta esküvő2018 tortaceremónia hasznos esküvői tippek esküvői cípő